Pełna oferta Czas na Herbatę >>

*Zakupy on-line realizowane przez sklep internetowy producenta

Sklep stacjonarny nie prowadzi sprzedaży wysyłkowej

Herbaciarnia "Czas na Herbatę" - Sklepy z herbatą w lokalizacji

Warszawa-Ursus i Warszawa-Bemowo prowadzone są przez: "DORA" ,

NIP: 5221284820, REGON: 145488377

Akcesoria do Yerba Mate

Akcesoria do kawy

Dobry podgrzewacz pomaga utrzymać odpowiednią temperaturę naparu

Dzbanki i czajniki

 

  • To idealne rozwiązanie, dzięki któremu liście herbaty mają miejsce aby się rozwinąć.

  • Parząc herbatę bezpośrednio w czajniczku możemy mieć trudność z kontrolą czas parzenia, przez co herbata może być zbyt mocna lub wręcz gorzka. Unoszące się w herbacie zaparzone liście mogą utrudniać nalewanie herbaty do naczyń, zapychając dzióbek.

  • Dlatego decydując się na zakup czajnika do parzenia warto wybrać wariant z zaparzaczem. Może to być sitko lub ceramiczna albo szklana wkładka, którą usuwa się wraz fusami po zaparzeniu herbaty. Zaletą jest możliwość ponownego zaparzenia tych samych fusów. co jest zalecane w przypadku niektórych herbat.

  • Woda może swobodnie cyrkulować pomiędzy parzonymi liśćmi herbaty i nie są one zbite w niewielkiej przestrzeni.

  • Do czajników i dzbanków można łatwo dobrać podgrzewacz, dzięki czemu możemy dłużej delektować się gorącym naparem.

Przezroczysty czajnik pozwala ocenić kolor naparu

Filtry papierowe

 

  • Wykonane najczęściej z papieru do jednorazowego użytku.
  • Bardzo wygodne przy podawaniu herbaty w dzbankach.
  • Odpowiednio dobrany do ilości herbaty rozmiar, pozwala na swobodne rozwinięcie liści, przy tym materiał ten nie przepuszcza nawet najdrobniejszych elementów kompozycji herbacianych.
  • Świetnie zdaje egzamin w podróży
Wygodny filtr papierowy jako alternatywa przy parzeniu herbat i ziół

Zaparzacze bambusowe

 

  • Pleciony z bambusa, z jedną lub dwoma rączkami umożliwia zawieszenie na brzegach kubka, czy dzbanka.
  • Jego niewątpliwą zaletą jest duża przestrzeń dla herbaty, która pozwala liściom herbacianym rozwinąć się i w pełni oddać swój smak i aromat.
  • Ze względu na materiał z jakiego jest wykonany, zaleca się używanie bambusowego zaparzacza do parzenia jednego rodzaju herbaty.
  • Na przygotowaniu w bambusowym koszyczku zyskują szczególnie mieszanki owocowe i ziołowe – bambus wydobywa ich smak i aromat.
Naturalny bambus polepsza smak herbaty

Powrót

Herbata

Warszawa

- Ursus

Dobrze podana herbata lepiej smakuje

Akcesoria do parzenia herbaty

 

Fusy na dnie filiżanki przydają się wyłącznie do wróżenia. Podczas delektowania się herbatą tylko przeszkadzają. Na szczęście u nas można znaleźć całą masę zaparzaczy – naszym zdaniem niezbędnych dla każdego prawdziwego herbaciarza.

 

Dzięki nim herbatę można przygotować w ulubionym kubku, filiżance lub dzbanku.

 

Poniżej przedstawiamy kilka najbardziej popularnych możliwości

Zaparzacze sitkowe

 

  • Wykonane z metalu lub plastiku. Gęsta siatka nie przepuści drobnych elementów, możemy więc używać takich zaparzaczy do wszystkich rodzajów herbat, nawet do tych o najdrobniejszych liściach.
  • Duża przestrzeń dla herbaty pozwala na swobodny przepływ wody i pełne rozwinięcie nawet dużych liści.
  • Zaparzacze sitkowe są bardzo łatwe do czyszczenia
Zaparzacz sitkowy uniwersalny do różnych średnic kubków

Zaparzacze małe zamykane

 
  • Najczęściej to również wykonane z metalu kule na łańcuszku lub na rączce.
  • Ze względu na niewielkie rozmiary nadają się przede wszystkim do parzenia w niewielkich filiżankach.
  • Zaleca się przygotowywanie w nich herbat o dodatkach posiadających niewielką frakcję.
  • Bardzo wygodne w podróży.
Sitko małe do kubka lub filiżanki